Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Χανιώτικο μπουρέκι (Συνταγή της γιαγιάς!!)


Υλικά (για ταψί κουζίνας- 20 κομμάτια)
  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 1,250 γραμμάρια μεγάλα κολοκύθια
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια μυζήθρα
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά 1 κρεμμύδι



Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε σε ροδέλες τις πατάτες και τα κολοκύθια. Τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπωλ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες και στα κολοκύθια. Προσοχή στο αλάτι γιατί ακολουθεί το τυρί και εάν ρίξετε πολύ το αποτέλεσμα θα είναι αλμυρό. Στη συνέχεια, ρίχνετε περίπου ένα τέταρτο της κούπας ελαιόλαδο, τα τυριά τριμμένα και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα, βάζετε 3 φύλλα στο ταψί αφού τα λαδώνετε ένα- ένα, στη μέση τη γέμιση απλώνοντάς την ομοιόμορφα και στο τέλος τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα κι αυτά ένα- ένα. Χαράζετε σε κομμάτια και περιχύνετε το αυγό και το σουσάμι.
Το ψήνετε στους 200 βαθμούς περίπου για 1,5 ώρα.

Το μπουρέκι είναι μια υγιεινή πίτα με πολλά λαχανικά. Προσοχή όμως! Οι θερμίδες της δεν είναι λίγες. Γι’ αυτό καταναλώνετε 2 κομμάτια ως μεσημεριανό συνοδευόμενα με σαλάτα. Επίσης, αν θέλετε να το κάνετε πιο light τα τυριά σας μπορούν να είναι χαμηλών λιπαρών πάντα!

Δοκιμάστε τη συνταγή και είναι βέβαιο πως για ακόμα μια φορά θα ευχαριστείτε την Κρήτη για το υπέροχο φαγητό της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...