Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πασχαλινά Κουλουράκια


Υλικά


  • 10 αυγά
  • Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
  • Μισό κιλό ΦΥΤΙΝΗ
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 δόση αμμωνία
  • 4 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  • 2 κιλά περίπου αλεύρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ΦΥΤΙΝΗ με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά. Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μίξερ με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Τέλος, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι στο μείγμα.  Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται, ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σκληρή, αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
Περιμένουμε περίπου ένα τέταρτο και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10- 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν.

Το σχόλιο του Dieticious

Τα κουλουράκια και το τσουρέκι είναι τα κύρια γλυκίσματα κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Είναι αλήθεια πως αυτά τα γλυκίσματα ευθύνονται για πολλές από τις θερμίδες των πασχαλινών ημερών. Πιο συγκεκριμένα ένα κουλουράκι περίπου 60 γραμμαρίων έχει περίπου 200- 230 θερμίδες. Προφανώς, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα στερηθείτε κι άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς να σας τα απαγορεύσουμε, όταν όλο το σπίτι μυρίζει τόσο υπέροχα φρεσκοψημένα κουλουράκια. Καλό θα ήταν όμως να τα καταναλώνετε με μέτρο. Καταναλώνετε 1-2 την ημέρα με το  πρωινό σας γεύμα ή σαν σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...