Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Test 8- Πόσο αγαπάτε τα γλυκά;

Πάρτε  χαρτί και μολύβι και σημειώστε!
(Όλα τα τεστάκια είναι περισσότερο ψυχαγωγικά και τα αποτελέσματά τους δίνουν απλά μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να διατρέφεστε. Τα αποτελέσματά τους δεν είναι σε καμία περίπτωση απόλυτα αξιόπιστα)
Φωτογραφία: Annita P.


  1. Κάθε πότε τρώτε κάτι γλυκό;
Κάθε μέρα(1)
Μέρα παρά μέρα (2)
1 φορά την εβδομάδα (3)
1- 2 φορές το μήνα (4)

  1. Συμβαίνει να θέλετε να φάτε κάτι γλυκό όταν είστε στεναχωρημένοι ή γενικότερα σε κακή ψυχολογική κατάσταση;
Πάντα (1)
Συχνά (2)
Σπάνια  (3)
Ποτέ (4)

  1. Η επιθυμία σας για γλυκό είναι μεγαλύτερη το απόγευμα, μετά το κύριο γεύμα σας;
Πάντα (1)
Συχνά (2)
Σπάνια  (3)
Ποτέ (4)

  1. Για να ικανοποιηθεί η επιθυμία σας για γλυκό, θέλετε η ποσότητά του να είναι αρκετά μεγάλη (π.χ. μία μεγάλη σοκολάτα, 1 μεγάλη πάστα, 1 μεγάλη κρέπα κλπ.);
Πάντα (1) 
Συχνά (2)
Σπάνια  (3)
Ποτέ (4)

  1. Ακόμα κι αν θέλετε να το αποφύγετε παρασύρεστε όταν οι άλλοι γύρω σας καταναλώνουν κάτι γλυκό;
Πάντα (1)
Συχνά (2)
Σπάνια  (3)
Πoτέ (4)

Από 5-10 πόντους: Είστε επιρρεπείς στα γλυκά και ίσως «εξαρτημένοι». Σας έχει γίνει συνήθεια και θέλετε να τα καταναλώνετε κάθε μέρα και σε μεγάλες ποσότητες γιατί νοιώθετε πως μικρή ποσότητά τους δε σας αρκεί. Σίγουρα όμως, η συγκεκριμένη συνήθεια δεν αντανακλά τις πραγματικές σας ανάγκες. Πολύ συχνά η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με βελτίωση της διάθεσής σας, κάτι το οποίο δεν υφίσταται. Βάλτε σα στόχο να τα καταναλώνετε πιο σπάνια και να ικανοποιείτε την επιθυμία σας για γλυκό ακόμα και σε μικρές ποσότητες, χωρίς αυτή η κατανάλωση να γίνεται αντανακλαστικά σε μία κακή διάθεση. Αν για παράδειγμα, η παρούσα συνήθειά σας, είναι η καθημερινή τους κατανάλωση, τότε θέστε σα στόχο να τα καταναλώνετε μέρα παρά μέρα. Θυμηθείτε εφικτοί στόχοι και μικρά βήματα κάθε φορά θα έχουν ένα επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και μικρές ποσότητες ενός γλυκού θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκιά γεύση. Τα γλυκά άλλωστε, δεν είναι στοιχείο της καθημερινότητας σε μια υγιεινή διατροφή.

Από 11- 15 πόντους: Αγαπάτε τα γλυκά, αλλά γνωρίζετε ότι πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο γι’ αυτό αν και αποτελούν κομμάτι της διατροφής σας, δεν είναι καθημερινή συνήθειά σας.  Η κατανάλωσή τους 1- 2 φορές την εβδομάδα είναι μια συνετή επιλογή. Συνεχίστε με μία μικρή έως μέτρια κατανάλωση, σε όλους αρέσουν τα γλυκά αλλά κερδισμένοι είναι αυτοί οι οποίοι ξέρουν να βάζουν όρια στις επιλογές τους.

Από 16-20 πόντους: Δεν είστε λάτρεις των γλυκών, μάλλον είστε η μειοψηφία! Η κατανάλωσή τους γίνεται μάλλον λόγω συγκυριών και δεν επιδιώκετε σχεδόν ποτέ τη γλυκιά γεύση. Ακούτε πολύ συχνά φράσεις όπως «Έχεις κάποιο πρόβλημα;», «Μακάρι να μπορούσα να πω κι εγώ το ίδιο». Προφανώς δεν έχετε πρόβλημα και ίσως να είστε στην ευχάριστη θέση να απαλλάσσετε τον εαυτό σας από τις θερμίδες τους, χωρίς φόβο και πάθος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...