Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ερώτηση Αναγνώστριας/ Πορτοκάλι και υπέρταση

Καλησπέρα. Έχω ακούσει κατά καιρούς ότι ο χυμός πορτοκάλι αυξάνει την πίεση. Ενώ έπινα χυμο πορτοκάλι καθημερινά από τότε που ανακάλυψα πως έχω υψηλή πίεση έχω σταματήσει να πίνω. Ισχύει αυτό;
Ευχαριστώ

Αγαπητή Αναγνώστρια.
Πορτοκάλι και υπέρταση
Είναι αλήθεια πως άτομα τα οποία έχουν υπέρταση ή που παροδικά έχουν αυξημένη πίεση δεν καταναλώνουν χυμό πορτοκάλι για να μην αυξήσουν περαιτέρω τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης. Ο συγκεκριμένος αποκλεισμός του χυμού πορτοκάλι ή του πορτοκαλιού, από τη δίαιτα των υπερτασικών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διατροφικούς μύθους. Το πορτοκάλι, έχει υψηλά επίπεδα καλίου, αλλά και βιταμίνης C. Το κάλιο έχει φανεί από πολυάριθμες μελέτες πως συμμετέχει έναντι του νατρίου στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα, το διαιτολόγιο ενός υπερτασικού οφείλει να είναι χαμηλό σε νάτριο (αλάτι), αλλά και υψηλό σε κάλιο. Επίσης, η βιταμίνη C που περιέχεται στο πορτοκάλι είναι μία «αντιοξειδωτική βιταμίνη», η οποία δρα προστατευτικά  έναντι της αθηροσκλήρωσης.

Συνεπώς, το πορτοκάλι λόγω του καλίου και της βιταμίνης C, όχι μόνο δεν πρέπει να αποκλείεται από τη δίαιτα ενός υπερτασικού, αλλά θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω η απάντησή μου να σε κάλυψε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...