Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

8 συμβουλές για να ασκηθείτε εύκολα

Το φορτωμένο πρόγραμμα,  η κούραση της δουλειάς, οι λίγες ώρες ελεύθερου χρόνου, αλλά και τα

χρήματα που δυσκολεύεστε να διαθέσετε για το γυμναστήριο, έχουν αφαιρέσει τη φυσική δραστηριότητα από τη ζωή σας. Όλο λέτε θα αρχίσω να γυμνάζομαι, αλλά η μόνιμη δικαιολογία «από Δευτέρα», έρχεται να αναβάλει τα σχέδιά σας. Η φυσική δραστηριότητα, δεν χρειάζεται να είναι πάντα δύσκολη και χρονοβόρα. Μπορείτε να την ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, με διάφορους εύκολους τρόπους. Στη συνέχεια, λοιπόν θα δείτε μερικά tips εύκολης γυμναστικής!

  • Περπατήστε μέχρι τον προορισμό σας ή αν είναι μακριά και χρησιμοποιείτε κάποιο μεταφορικό μέσο κατεβείτε 1- 2 στάσεις νωρίτερα. Ξεκινήστε ένα τέταρτο πιο νωρίς και αφιερώστε λίγο χρόνο στο περπάτημα. Ένας περίπατος σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε με διαύγεια ό,τι σας ταλαιπωρεί!
  • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Στο μετρό, στο σπίτι, στη δουλειά μη χρησιμοποιείτε τους ανελκυστήρες ή τις κυλιόμενες σκάλες. Αν ωστόσο, ο προορισμός σας είναι πολύ υψηλός, ανεβείτε έως ενός σημείου με τον ανελκυστήρα και χρησιμοποιείστε τις σκάλες αρχικά για λίγους ορόφους και σταδιακά αυξήστε τους. Δε σπαταλάτε πολύ χρόνο αλλά ούτε κουράζεστε! Πρακτικός και εύκολος τρόπος!
  •  Αφήστε το αυτοκίνητο σπίτι. Εξοικονομείτε χρήματα και φροντίζετε  το περιβάλλον! Ακόμα και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς περπατάτε περισσότερο χρόνο, απ’ όσο αν μετακινείστε συνεχώς με το αυτοκίνητό σας. Μία άλλη τακτική, αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αυτοκίνητο, είναι να το παρκάρετε περίπου μισό χιλιόμετρο μακριά από τον προορισμό σας, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας αφορμή να περπατήσει.
  • Μην ζητάτε συνέχεια από τους άλλους να κάνουν πράγματα για σας. Είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, σηκωθείτε να κάνετε οι ίδιοι τον καφέ σας, να πάρετε το ποτήρι με το νερό, να βγάλετε φωτοτυπίες (ειδικά αν είναι σε διαφορετικό όροφο). Σκεφτείτε επίσης, πως αν ζητάτε συνεχώς από τους συναδέλφους ή τους φίλους σας πράγματα, τους δίνετε την εντύπωση πως είστε ράθυμοι.
  • Ασχοληθείτε περισσότερο με τις δουλειές του σπιτιού. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, κηπουρική, ξεσκόνισμα, είναι σίγουρα καλύτερες δραστηριότητες για το σώμα σας, από την παρακολούθηση τηλεόρασης και το ξάπλωμα. Σας φαίνονται κουραστικές, αλλά κάποτε πρέπει να γίνουν κι αυτές!
  • Οργανώστε ομαδικούς περιπάτους με την παρέα σας! Όταν μοιραζόμαστε τις στιγμές μας, πάντα αποκτούν καλύτερο χρώμα. Αντί να πάτε για καφέ ή ποτό κανονίστε μια βόλτα με την παρέα σας. Θα κάνετε κάτι διαφορετικό, θα εξοικονομήσετε χρήματα, θα διασκεδάσετε, μα πάνω απ’ όλα, θα κάνετε καλό στον οργανισμό σας χωρίς να κουραστείτε σχεδόν καθόλου!
  • Κάντε έρευνα αγοράς! Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μ’ αυτό τον τρόπο και θα είστε σίγουροι για τις αγορές σας, αλλά και θα ασκείστε περισσότερο πηγαίνοντας από μαγαζί σε μαγαζί. Και ειδικότερα για τις κυρίες της παρέας, θα κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι, στην κυριολεξία σπορ!
  • Συγκεντρωθείτε σε ένα δημοτικό γήπεδο τα Σαββατοκύριακα για να κάνετε το αγαπημένο σας σπορ! Τα Σαββατοκύριακα, που ο ελεύθερος χρόνος σας είναι μεγαλύτερος, πάρτε μια μπάλα και μαζευτείτε με την παρέα σας. Θα γελάσετε και θα αθληθείτε! Δοκιμάστε το!

Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις απλές και πρακτικές συμβουλές και εντάσσοντάς τες στην καθημερινότητα σας, σταδιακά θα γυμνάζεστε χωρίς να το καταλάβετε καν! Αν βαριέστε συνεχώς το γυμναστήριο, θα αναβάλλετε τους στόχους σας και η οκνηρία θα φέρνει οκνηρία! Ενεργοποιηθείτε, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...