Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Test 10- Φοιτητή… τρως σωστά;

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!
(Όλα τα τεστάκια είναι περισσότερο ψυχαγωγικά και τα αποτελέσματά τους δίνουν απλά μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να διατρέφεστε. Τα αποτελέσματά τους δεν είναι σε καμία περίπτωση απόλυτα αξιόπιστα)




  1. Κάθε πότε παραγγέλνεις απ’ έξω;
Σπάνια έως ποτέ (3)
2-3 φορές το μήνα (2)
2-3 φορές την εβδομάδα (1)
Κάθε μέρα (0)

  1. Κάθε πότε μαγειρεύεις;
Συχνά (3)
Συνήθως (2)
Σπάνια (1)
Ποτέ (0)

  1. Κάθε πότε τρως στη λέσχη της σχολής σου;
Συχνά (3)
Συνήθως (2)
Σπάνια (1)
Ποτέ (0)

  1. Κάθε πότε γυμνάζεσαι;
3-5 φορές την εβδομάδα (3)
4-8 φορές το μήνα (1)
Σπάνια έως ποτέ (0)

  1. Κάθε πότε τρως φρούτα και λαχανικά;
Κάθε μέρα (3)
2-3 φορές την εβδομάδα (2)
4-7 φορές το μήνα (1)
Σπάνια έως ποτέ (0)

Από 0-4 πόντους: Φοιτητή… προσοχή! Γνωρίζουμε πόσο ξέγνοιαστη είναι η φοιτητική ζωή και πόσο δύσκολο σου φαίνεται να αφιερώνεις χρόνο στη μαγειρική, αλλά τώρα που το φαγητό της μαμάς είναι μακριά πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις καθημερινά, αλλά και πάλι το να κάνεις το φαστ φουνταδικο της γειτονιάς σου δεύτερο σπίτι και να σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα δεν είναι ό, τι καλύτερο. Ξεκίνα με απλά φαγητά, όπως μακαρόνια και αυγό. Δοκίμασε τη λέσχη της σχολής σου. Αφιέρωσε 5 λεπτά για να ετοιμάσεις μια σαλάτα. Πήγαινε σούπερ μάρκετ και ψώνισε φρούτα και λαχανικά. Κάλεσε του φίλους σου σπίτι να μαγειρέψετε όλοι μαζί. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Δοκίμασέ το πριν το απορρίψεις!

Από 5- 9 πόντους: Είσαι σε μία μέση κατάσταση. Αποφεύγεις το καθημερινό γρήγορο φαγητό γιατί δε συμφέρει ούτε την τσέπη σου, ούτε το σώμα σου, αλλά δεν έχεις ακόμα πολλές αντοχές. Είσαι σε καλό δρόμο για πιο δραστικές αλλαγές. Ξέρεις να μαγειρεύεις τουλάχιστον τα βασικά και θα αγοράσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου ακόμα και αν χαλάσουν μέσα στο ψυγείο και αναγκαστείς τελικά να τα πετάξεις. Σε συγχαίρουμε που το προσπαθείς. Λίγο ακόμα και θα είσαι πρότυπο.


Από 10 – 15 πόντους: Ναι! Είσαι το πρότυπο φοιτητή όσο αφορά τη διατροφή σου. Έχεις αποφασίσει πως δε θα αφήσεις τη διατροφή σου στην τύχη της και όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό αρχικά, το προσάρμοσες με επιτυχία στην καθημερινότητά σου. Συγχαρητήρια! Και φυσικά για να είσαι fit γνωρίζεις πως η άσκηση δεν πρέπει να λείπει. Συνέχισε έτσι και όλα θα πάνε φίνα!

Φοιτητές διαβάστε επίσης: Διατροφή στην εξεταστική 
Φοιτητής και διατροφή: Τι πρέπει να προσέξετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...