Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ερώτηση αναγνώστριας/ Ζύγισμα

Ερώτηση: Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να χάσω κάποια κιλά μόνη μου. Ζυγίζομαι κάθε μέρα και οι αλλαγές
 στη ζυγαριά μπορεί να διαφέρουν πολύ από μέρα σε μέρα. Τη μία μέρα μπορεί να είμαι ένα κιλό παραπάνω και την άλλη ένα κιλό παρακάτω, ενώ τις επόμενες μέρες οι αλλαγές είναι πολύ μικρότερες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ερώτηση αναγνώστριας/ ΖύγισμαΑπάντηση: Αγαπητή αναγνώστρια
Ευχαριστώ πολύ για την ερώτησή!
Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε πως καλό θα ήταν να μη ζυγίζεσαι κάθε ημέρα. Κι ακόμα αν ζυγίζεσαι κάθε ημέρα επικεντρώσου στη διαφορά των κιλών σου στο τέλος της εβδομάδας.  Η ιδανική συχνότητα ζύγισης είναι 1-2 φορές την εβδομάδα. Οπότε, καθιέρωσε μία ή δύο συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας για να ζυγίζεσαι και περιορίσου σε αυτές. Το καθημερινό ζύγισμα δε δίνει αντιπροσωπευτικές τιμές του σωματικού σου βάρους. Οι τόσο μεγάλες διακυμάνσεις που παρατηρείς στη ζυγαριά είναι συνήθως βραχυπρόθεσμες και μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες, όπως στην κατανάλωση υψηλής ποσότητας υγρών, στην έμμηνο ρύση, στην έλλειψη κενώσεων κ.α. Επίσης, καλό θα ήταν να είσαι προσεκτική στις συνθήκες με τις οποίες ζυγίζεσαι. Επίλεξε κάθε φορά την ίδια ώρα  της ημέρας, τα ίδια ρούχα και την ίδια ζυγαριά.

Στόχος δεν είναι η διαφορά στην ένδειξη της ζυγαριάς από τη μία μέρα στην άλλη αλλά η εβδομαδιαία μεταβολή στα κιλά σου. Το εβδομαδιαίο ζύγισμα θα σε βοηθήσει να έχεις όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερες τιμές του σωματικού σου βάρους. Το καθημερινό ζύγισμα είναι πολύ πιθανόν να είναι αποθαρρυντικό και παραπλανητικό και να σε απομακρύνει άδικα από το στόχο σου.

Η ζυγαριά πρέπει να είναι σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα και αρωγός της όλης προσπάθειάς σου. Έρευνες έχουν δείξει πως η ζυγαριά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τόσο στη διατήρηση όσο και στην απώλεια σωματικού βάρους. Γι’ αυτό ζυγιστείτε, αλλά με μέτρο!

Έχουμε μιλήσει σχετικά και σε προηγούμενο άρθρο μας: http://dieticious-zoisamara.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html


Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω η απάντησή μου να σε κάλυψε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...