Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Lemon pie light



Υλικά
1 κουτί μπισκότα τύπου Digestive (250 g)
Λίγο μαργαρίνη 1- 2 κουτ. γλυκού
1 κεσεδάκι (200 g) γιαούρτι 2% στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα (400 g)
1 στυμμένο λεμόνι
Ξύσματα λεμονιού

Εκτέλεση
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ, λιώνουμε τη μαργαρίνη σ’ ένα μπρίκι. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη. Στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα μεσαίου μεγέθους πιέζοντας μ’ ένα κουταλάκι. Το τοποθετούμε για 7-10 λεπτά στους 180 βαθμούς στο φούρνο ή για λίγη ώρα στο ψυγείο
  2. Χτυπάμε το στυμμένο λεμόνι με το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ για 3’ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και παχύρευστο μίγμα
  3. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και το τοποθετούμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  4. Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε πάνω του το ξύσμα λεμονιού


Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες
2701 Kcal
Πρωτεϊνες
69.8 g
Υδατάνθρακες
386.8 g
Λίπη
99.97 g

Αν θέλετε να… γλυκαθείτε αυτή η συνταγή είναι η κατάλληλη! Είναι δροσερή, νόστιμη και σε πολλούς θα θυμίσει cheesecake. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 8-10 κομμάτια. Οι θερμίδες ανά κομμάτι είναι περίπου 270-340 Kcal που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που έχει ένα άλλο γλυκό όπως μία μέση πάστα, αλλά και πάλι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των κομματιών που θα καταναλώσετε. Όπως όλα τα γλυκά έτσι κι αυτό δεν πρέπει να καταναλώνεται σε καθημερινή αλλά σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής! Mην το παρακάνετε με τον αριθμό κομματιών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...